Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de luni, proiectul de aprobare a OUG 66/2017 prin care Institutul Național de Cercetare Medico-Militară ”Cantacuzino” va fi înființat prin trecerea Institutului Național de Cercetare „Cantacuzino” din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Ministerului Apărării Naționale, cu patrimoniul și personalul aferent, informează realitatea.net. Termenul de adoptare tacită s-a împlinit pe 20 noiembrie, iar nota de adoptare tacită a fost citită luni în plen de președintele de ședință, senatorul Claudiu Manda.
Ordonanța vizează stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării și producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice și antidoturi, în vederea asigurării protecției intereselor esențiale ale siguranței stării de sănătate a populației.
Actul normativ prevede că, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, se va aproba, prin hotărâre de Guvern, organizarea și funcționarea Institutului Național de Cercetare „Cantacuzino” (numit Institutul Cantacuzino), numărul maxim de posturi, precum și sursele de constituire a veniturilor proprii.
Finanțarea Institutului Cantacuzino se va realiza integral din venituri proprii și în completare din subvenții acordate de la bugetul de stat.