Acasă Actualitate România a preluat comanda Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii

România a preluat comanda Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii

-

România a preluat astăzi comanda Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, în cadrul unei ceremonii desfășurate pe platoul din incinta Cetății Aradului, informează Agerpres. Comanda Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii a fost preluată de comandantul Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, locotenent-colonelul Claudiu Topor, de la comandantul Batalionului 3 Infanterie „Bercsenyi Miklos” din Hodmezovasarhely, locotenent-colonelul Peter Vadasz.

Batalionul Mixt Româno-Ungar a fost înființat pe data de 20 martie 1998 prin semnarea, la Budapesta, a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare. Unitatea a fost prima de acest gen din Armata României și, totodată, prima unitate mixtă de nivel batalion din lume, având un efectiv de 899 de militari. Comanda Batalionului este asigurată de ambele părți, prin rotație. Modulul românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, ca parte integrantă a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, își desfășoară activitatea în Cetatea Aradului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbaliştii revin la treabă

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova reia meciurile oficiale din campionat în acest sfârşit de săptămână. Trupa lui Cătălin Popescu va primi,...