17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, mesaj de condoleanţe: "Domnului Quintus îi datorăm contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90"

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe: „Domnului Quintus îi datorăm contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii ’90”

Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj de condoleante ca urmare a mortii lui Mircea Ionescu-Quintus, despre care spune ca „in ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a ramas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat si pe care l-a servit fara incetare”.

Mesajul preşedintelui:

„Ne-am despărțit astăzi de un adevărat senior al politicii românești, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat și pe care l-a servit fără încetare. Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viața noastră publică, dar mai ales contribuția la revigorarea unei doctrine democratice în anii ’90 și la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului și integrității actului politic. Așa a fost domnul Quintus și așa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn și responsabil, senin, cu spirit moderat și profund devotat țării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moștenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credință. Dumnezeu să-l odihnească!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS