Acasă Actualitate Angela Merkel este de acord cu interzicerea autovehiculelor diesel, dar fără a...

Angela Merkel este de acord cu interzicerea autovehiculelor diesel, dar fără a fixa o dată

-

Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor țări europene interzicând circulația noilor autovehicule diesel, a afirmat cancelarul Angela Merkel, deși a refuzat să precizeze o dată exactă, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.
Este de competența producătorilor auto să restabilească încrederea pierdută în urma scandalului emisiilor (Dieselgate), inclusiv prin acordarea de bonusuri și actualizarea sistemelor software. Consumatorii, care au fost „induși în eroare”, trebuie să obțină eficiența promisă în privința emisiilor, a afirmat Merkel într-un interviu acordat unei reviste.
În următorii ani prioritatea ar trebui să fie extinderea stațiilor de reîncărcare necesare pentru a avea cât mai multe vehicule electrice. Până atunci, interzicerea vehiculelor poluante care sunt deja pe șosele ar trebui evitată, deoarece ar „pedepsi oamenii care au cumpărat de bună credință mașinile” , a declarat cancelarul german.
Începând din luna septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel, Guvernul condus de Angela Merkel a fost criticat pentru că nu face suficient pentru a diminua poluarea mașinilor, dar și pentru legăturile strânse cu producătorii auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...