Acasă Actualitate Un ministru german vrea că banii UE pentru integrarea romilor, neabsorbiți de...

Un ministru german vrea că banii UE pentru integrarea romilor, neabsorbiți de România şi Bulgaria, să fie direcţionaţi spre landul sau, NRW

-

Ministrul pentru Integrare al landului Renania de Nord-Westfalia consideră „extrem de supărător” faptul că România şi Bulgaria renunţă în mod repetat la banii europeni alocaţi integrării persoanelor de etnie romă. Potrivit HotNews.ro, liberalul Joachim Stamp (FDP) propune că banii neabsorbiti de aceste ţări, din fondurile UE pentru dezvoltare, să fie direcţionaţi pe viitor înspre bazinul Ruhr.
„Aceste fonduri trebuie să fie puse la dispoziţia unor oraşe că Dortmund şi Duisburg”, unde locuiesc foarte mulţi imigranţi din Europa de sud-est, a spus Stamp într-un interviu acordat luni publicaţiei Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).
Stamp consideră „extrem de supărător” faptul că banii europeni pentru integrarea romilor la ei acasă nu sunt folosiţi de România şi Bulgaria. El propune redirecţionarea lor, pe viitor, direct în zona bazinului Ruhr, din vestul Germaniei, o zona cu mari oraşe industriale, că Dusseldorf, Dortmund, Duisburg şi unde procentul imigranţilor din cele două ţări (dar nu numai) este foarte ridicat.
Ministrul din NRW consideră că pentru cea mai mare minoritate din Uniunea Europeană, reprezentată de romi, în Bulgaria „nu este nici cea mai mică toleranţă”. „Ei sunt trataţi că oameni de categoria a cincea. Şcolarizarea copiilor nu este asigurată acolo” consideră Stamp, adăugând că Bulgaria trebuie să înţeleagă că problema va deveni din ce în ce mai serioasă, dacă „se prelungeşte această lipsa de educaţie”.
În ce priveşte România, se remarcă faptul că, din fondul ESF pentru dezvoltare de 4,4 miliarde euro pentru perioada 2014-2020, nu a fost absorbită, în acest scop, nici măcar o cincime din bani.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.