16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGSU: Intervenții în 31 de localități din șase județe în urma ploilor abundente; 65 de locuințe inundate

IGSU: Intervenții în 31 de localități din șase județe în urma ploilor abundente; 65 de locuințe inundate

inundatii bengesti

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 31 localități din șase județe afectate de vremea rea și ploi abundente, 65 de locuințe și alte zeci de anexe gospodărești fiind inundate, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă dimineață, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), intervențiile au avut loc în localități din județele Constanța, Tulcea, Galați, Călărași, Ialomița și Bacău.

„În urma căderilor semnificative de apa și scurgerilor importante de pe versanți, au fost afectate 65 de locuințe, 71 de anexe gospodărești și 6 obiective socio-economice. Cel mai grav afectat a fost județul Constanța, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 47 de locuințe, 22 de anexe gospodărești și din 5 obiective socio-economice. În orașul Cernavodă, 10 familii (40 persoane) ale căror locuințe se află într-o zonă inundată au fost relocate la un internat școlar din localitate. Persoanele rămân în continuare în spațiul pus la dispoziție de autorități până la remedierea situației”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, în localitatea Cataloi din județul Tulcea, din cauza unei viituri care a inundat DJ 229A, 20 de persoane s-au aflat în imposibilitatea de a-și continua drumul. Acestea au fost cazate temporar (până la retragerea apelor) la Căminul Cultural din localitate, iar ulterior și-au continuat deplasarea spre domiciliu, scrie Agerpres.

Tot în cursul zilei de vineri, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza satului Poșta, comuna Frecăței, unde un tractor s-a răsturnat într-un pârâu, iar o persoană a rămas surprinsă. În urma intervenției salvatorilor, s-a reușit recuperarea victimei, însă aceasta nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Intervenții locale pentru evacuarea apei din gospodării sau care îngreunau deplasarea pe drumurile publice au avut loc și în județele Galați, Călărași, Ialomița și Bacău.

La această oră nu mai sunt înregistrate situații deosebite care să impună intervenția echipajelor de salvatori militari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS