Cod galben de inundaţii
Cod galben de inundaţii pe râuri din Oltenia dar şi din restul ţării

Peste 200 de pompieri militari cu 80 de mijloace tehnice au fost mobilizați, în ultimele 24 de ore, în misiuni destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, informează un comunicat al IGSU.
În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de joi și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 18 județe: Olt, Alba, Argeș, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Sălaj și Teleorman. Potrivit IGSU, pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 29 de locuințe, 16 beciuri și 55 de curți inundate, precum și pentru înlăturarea aluviunilor și deblocarea a trei drumuri.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecțiuni în județele Argeș, Neamț, Olt, Sibiu și Teleorman. În teren se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situației în cel mai scurt timp. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.