Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la dată de 26.05.2017 este 6.434, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citat de HotNews.ro. Noul bilanţ avansat de autorităţi arată o creştere cu 310 a numărului de cazuri faţă de vinerea trecută.
Bilanţul se referă la numărul total al cazurilor înregistrate în ţară după apariţia, anul trecut, a epidemiei.
Au fost înregistrate 26 de decese, astfel: 8 în jud. Timiş, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui şi 1 în Bucureşti.
Un al 27-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare sau infirmare în judeţul Dolj, precizează Centrul, făcând probabil referire la fetiţa de 4 patru luni ce a murit la Craiova după ce ar fi luat boală de la mama ei de 16 ani, nevaccinată.
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat, vineri, la Craiova, că vaccinarea este singurul mod prin care poate fi prevenită rujeolă şi a precizat că direcţiile de sănătate publică vor primi însă 300.000 de doze de vaccin ROR, pe lângă cele 110.000 deja distribuite de minister