14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO navă de război rusească s-a ciocnit cu un vas de transport în Marea Neagră

O navă de război rusească s-a ciocnit cu un vas de transport în Marea Neagră

O navă de război rusească s-a ciocnit, astăzi, de un vas maritim de transport sub pavilion Togo încărcată cu animale. Incidentul a avut loc în nordul Istanbulului. 45 de soldați ruși au fost salvați, dar, conform autorităților, 15 soldați lipsesc, informează agenţia RT, citată de b1.ro.

Garda de Coastă din Istanbul, citată de RIA Novosti, a declarat că toți membrii echipajului „Liman”, navă a flotei rusești în Marea Negre, au fost salvați, contrazicând declarația Ministerului rus. Garda de coastă din Turcia a declarat că a salvat 78 de persoane de pe nava rusă, potrivit TASS.

Potrivit Ministerului Apărării, „Liman” s-a ciocnit cu o altă navă, „Ashot-7”, la aproximativ 40 km sud-vest de Strâmtoarea Bosforului.

„Liman” a fost construit în perioada sovietică în Polonia și a fost comandat în 1970. Este în mare parte neînarmat, dar poartă o stație de radar, un detector hidroacustic și alte echipamente de recunoaștere necesare pentru a urmări navele de suprafață și submarinele.

Este listat ca necesitând un echipaj de 85 de persoane, deși nu era clar cât de mulți oameni erau la bord în momentul incidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS