9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au ieșit în stradă. Este a13-a seară de proteste

Craiovenii au ieșit în stradă. Este a13-a seară de proteste

protest7protest6protest4 protest5Peste două sute de craioveni se află în acest moment în Piața ”Mihai Viteazul” pentru a protesta împotriva Guvernului. Cu mesaje precum ”Uniți salvăm toată România” , ”1947-2017 e timpul să dispăreți la coșul istoriei”, ”Școli și spitale, nu fapte penale”, ”Jos hoții!”, ”Demisia!”, protestatarii se află pentru a 13-a seară în stradă, în semn de neîncredere și revoltă față de măsurile Executivului.  Cei mai mulți sunt tineri, care au ales să continue să-și arate nemulțumirea în ciuda frigului năpraznic. Aceștia se arată nemulțumiți și de ordonanța 9/2017 având pancarte cu mesajul ”OUG 9, ați făcut-o pentru voi ca să plătim tot noi. Vrem democrație, nu hoție”. Un alt mesaj este ”PSD -Partidul salvați deținuții”

Și în această seară jandarmii au încercat să-i trimită acasă pe protestatari, spunându-le că nu au autorizație. Oamenii nu s-au lăsat intimidați și au spus că rămân fermi pe poziții.

Numărul protestatarilor este în creștere.

UPDATE 20.20 Sunt peste 350 de persoane în Piața ”Mihai Viteazul”. Protestatarii sunt foarte vocali și cer demisia Guvernului. Precizăm că tinerii nu fac parte din nici o galerie.

UPDATE: 20.40. Sunt peste 400 de persoane în Piața ”Mihai Viteazul” din Craiova. Și mesajele s-au diversificat. ”Nu grațiere, nu amnistie”, ”Reformă în CNA”, ”Transparență decizională în Parlament”, ”Demisia din funcții publice a persoanelor cercetate penal” sunt câteva din cerințele celor din piață. Un alt mesaj este ”Români neautorizați, reparăm democrația”.

UPDATE ora 21.00: În Piața ”Mihai Viteazul” din Craiova sunt peste 500 de persoane, care scandează împotriva Guvernului. La ora 21.00 protestatarii au cântat imnul României și au aprins brichetele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS