17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi pentru un post tv bulgăresc: "Începând de marţea trecută, fiecare zi este un risc pentru sistemul de justiţie"

Kovesi pentru un post tv bulgăresc: „Începând de marţea trecută, fiecare zi este un risc pentru sistemul de justiţie”

„Începând de marţea trecută, fiecare zi este un risc pentru sistemul de justiţie. În ultimii trei ani, de exemple, au fost mai multe guverne care s-au schimbat în România. Dar legislaţia a rămas aceeaşi. De aceea DNA şi-a făcut treaba şi şi-o face în continuare. Nu contează cine este la guvernare, important e că legislaţia să fie bună, să fie eficientă, să putem să o aplică”, a declara Laura Codruţa Kovesi într-un interviu pentru bTV difuzat marţi seară.

Potrivit HotNews.ro, reporterii televiziunii bulgare s-au aflat la Bucureşti pentru a relata despre proteste, în contextul în care în Bulgaria există o dezbatere despre nevoia urmării modelului românesc în ce priveşte lupta anticorupţie.

Întrebată de reporter dacă crede că guvernul o susţine, şef DNA a răspuns: „Se pare că nu. (…) În acest moment nu aş putea să spun că astfel de modificări ajută lupta anticorupţie. De aceea, aş vrea că susţinerea luptei anticorupţie să se facă în mod real şi prin fapte, nu la modul declarativ. Dar nu avem nici o garanţie că acest lucru se va întâmplă. (…) Şi în discuţiile cu colegii din Europa care ştiu despre rezultatele noastre aş vrea să vorbesc la timpul prezent: uitaţi ce facem noi în România în lupta anticorupţie, şi să nu vorbesc la timpul trecut. Uitaţi ce am făcut şi acum nu mai putem.”

Reamintim că Guvernul Grindeanu a adoptat marţi, o ordonanţă de urgenţă prin care a modificat Codul Penal care echivala cu dezincriminarea parţială a unor infracţiuni că abuzul în serviciu sau conflictul de interese, pe care a abrogat-o tot prim OUG duminică seară în urmă celor mai mari proteste din România de după 89. Ulterior, Guvernul a anunţat că retrage şi un proiect de lege anunţat a două zi după abrogarea Ordonanţei 13, care prelua integral prevederile acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS