9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Rămas bun, maestre!

Maestrul Nicu Crețu, dirijorul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, va fi condus, astăzi, pe ultimul drum. Toți cei care doresc să-i aducă omagiul cel de pe urmă pot veni la sediul Ansamblului, unde, până la ora 14.00, va fi depus trupul neînsuflețit al acestuia. Înmormântarea va avea loc o jumătate de ceas mai târziu, la Cimitirul Hanul Doctorului.

Maestrul Nicu Crețu este omul de al cărui nume este strâns legat cel al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, încă de la înființare. A fost dirijorul orchestrei timp de un sfert de veac.

În timpul facultății pe care a urmat-o la Timișoara, Nicu Crețu a făcut parte din Ansamblul Studenţesc „Doina Timişului“ şi din Ansamblul Folcloric „Timişu“. Întors acasă, la Craiova, în 1970, a preluat Ansamblul „Mugurelul“, iar din 1992 și până mai zilele trecute, a fost  alături de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.

Nicu Crețu s-a stins din viață în noaptea de joi spre vineri, din cauza unor probleme cardiace. Avea 69 de ani. Pe pagina de Facebook a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, colegii săi au scris: „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rămas bun, maestre!“

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS