14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministraţia lui Donald Trump, invitată să participe la discuţiile din Astana de către Rusia

Administraţia lui Donald Trump, invitată să participe la discuţiile din Astana de către Rusia

Echipa de tranziţie a preşedintelui ales al SUA a fost invitată de Moscova să participe la negocierile în privinţa conflictului sirian ce vor avea loc în capitala Kazahstanului, Astana, informează presa internaţională, citată de Mediafax.

Negocierile sunt programate să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie şi la acestea vor participa reprezentanţi ai Rusiei, Siriei, Turciei şi Iranului.

Potrivit ziarului american Us Daily, ce a citat un oficial anonim din echipa de tranziţie a lui Donald Trump, ”invitaţia” a fost înaintată lui Michael Flynn, propus consilier naţional de securitate în noua conducere de la Washington. S-a întâmplat pe 28 decembrie, prin intermediul unui apel telefonic efectuat de Serhei Kislyak, ambasadorul rus în SUA.

Ziarul Washington Post a comunicat faptul că acceptarea invitaţiei ar semnaliza consolidarea cooperării dintre Rusia şi SUA pe care Vladimir Putin şi Donald Trump au anticipat că va fi întreprinsă sub Administraţia viitorului preşedinte american.

US Daily a adăugat de asemenea că actuala Administraţie a preşedintelui în funcţie Barack Obama a fost în mod explicit exclusă din cadrul tratativelor de la Astana.

Surse anonime au adăugat faptul că ”nu a fost luată niciun fel de decizie” în timpul convorbirii telefonice şi nu se cunosc date despre o eventuală participare a SUA la discuţiile în privinţa conflictului sirian ce vor avea loc în Kazahstan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS