Acasă Actualitate Procurorul general al României, Augustin Lazăr: „Ar fi necesară o monitorizare...

Procurorul general al României, Augustin Lazăr: „Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor“

-

 

Augustin Lazăr, procurorul general al României
Augustin Lazăr, procurorul general al României

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu ministrul justiţiei, că nu este nevoie de o lege a amnistiei şi graţierii, precizând însă că „ar fi necesară o monitorizare a politicienilor“.
„Nu este necesară nici o lege a graţierii şi amnistiei fiindcă noi trebuie să combatem criminalitatea. Noi avem nişte priorităţi de a combate corupţia, de a recupera bunurile care au fost însuşite de infractori, produsul infracţionalităţii şi alte asemenea chestiuni care sunt de natura exercitării acţiunii penale şi pentru care procurorii sunt plătiţi“, a declarat, ieri, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la ieşirea de la Ministerul Justiţiei.
Întrebat dacă ar trebui ajustat Codul Penal, procurorul general a declarat că sunt anumite elemente care ar trebui clarificate: „A fost o discuţie despre faptul că o anumită legislaţie ar necesita anumite elemente de clarificare. Spre exemplu, textul de lege care priveşte conflictul de interese. Textul de lege a fost declarat neconstituţional cu referire la o anumită chestiune, la raporturile comerciale. Eu sunt de acord că acea chestiune a raporturilor comerciale trebuie lămurită, dar este o chestiune foarte redusă şi poate fi cu uşurinţă clarificată. În rest, textul de lege este foarte bun, este inspirat după legislaţia franceză şi, dacă veţi vedea dumneavoastră, studiul comparativ pe care l-am făcut, veţi vedea că există o sinteză de practică judiciară care, în ultimii ani, a clarificat jurisprudenţa în materie. Pe subiecţi activi ai infracţiunii putem vedea de la consilieri locali, primari, consilieri comunali, parlamentari etc. în ce situaţii se va afla cineva în conflict de interese. Legislaţia e clară din acest punct de vedere şi jurisprudenţa e clară. Acest text este foarte bun“.
Procurorul general al României a declarat, răspunzând unei întrebări a ziariștilor legată de ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), că monitorizarea magistraților de către instituțiile europene nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor.
„Aş dori să vă spun că ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Este o chestiune de voinţă politică. Ştiţi dumneavoastră de ce. Magistraţii îşi fac datoria şi probabil că există anumite persoane care ar dori să îşi pună în practică agenda lor şi nu ar avea nevoie de o chestiune care să îi încurce, cum ar fi mecanismul MCV“, a mai declarat procurorul general al României.
Augustin Lazăr a mai spus că priorităţile Ministerului Public rămân în continuare combaterea corupţiei şi a conflictului de interese şi, de asemenea, faptele care afectează resursele bugetului naţional, precum recuperarea prejudiciilor sau spălarea de bani.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.