Acasă Actualitate România a câștigat șapte medalii la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2016....

România a câștigat șapte medalii la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2016. Doi elevi din Craiova, printre medaliaţi

-

Elevii Emanuel Dicu și Alexandra Udriștoiu împreună cu profesorul Marius Nicoli de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, premiați de Ministerul Educației pentru performanțele obținute la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (Foto: arhiva GdS)

Elevii Adrian Emanuel Dicu şi Alexandra-Maria Udriştoiu, şi profesorul Marius Nicoli, de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova

Echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii – trei medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz – la ediția din acest an a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria, anunţă Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung).

Cei trei elevi laureați cu argint sunt Alexandra-Maria Udriştoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală) și Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

Medalia de bronz a fost câștigată de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești). Din echipa țării noastre a făcut parte și Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală).

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelență Prahova), Ciprian Cheșcă (Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” din Buzău) şi studentul Radu Vișan (Universitatea Politehnică București).

Competiția s-a desfășurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediție în format internațional (inițial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din țara gazdă). La turneu au participat loturi naționale și echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS