10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Voiculescu spune că a descoperit "nereguli grave" la aprobarea și prioritizarea operațiilor de transplant

Vlad Voiculescu spune că a descoperit „nereguli grave” la aprobarea și prioritizarea operațiilor de transplant

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anuntat astăzi, într-o conferință de presă, că o anchetă a Corpului de control al ministerului a constatat că există „nereguli grave” și „criterii subective” în ceea ce privește aprobarea și prioritizarea operațiilor de transplant în Romania, notează Hotnews. „Criterii și proceduri de alocare a organelor nu există, iar legile, dacă sunt, nu sunt respectate. Nu există un regulament de alocare a organelor, ci doar o cutumă. Nu există listă de așteptare la nivel național pentru fiecare organ, iar pacienții de pe listele de asteptare nu beneficiază întotdeauna de șanse egale”, a afirmat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a adaugat ca Ministerul a sesizat organele statutui în legătură cu neregulile constatate și că „investigațiile în acest domeniu continuă și vor contina, în ciuda oricăror calomnii”, subliniind că „vorbim de viețile unor oameni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS