20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta șefă a Autorității Electorale Permanente, arestată preventiv

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, arestată preventiv

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), a fost arestată preventiv, miercuri seară, în dosarul în care este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență și a două infracțiuni de spălare de bani, informează Agerpres. Decizia pronunțată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.

Avocaţii fostei şefe a AEP au declarat la ieşirea din sediul instanţei că vor contesta măsura.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Procurorii DNA susţin că în perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.), a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în Bucureşti. Pătru a promis în schimb că va susţine derularea unui contract încheiat de acea societate cu Autoritatea precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS