Foto: olttv.ro

Cardul de sănătate este blocat în continuare, după ce sistemul informatic nu a funcţionat nici luni, informează Realitatea TV. Cardul de sănătate nu poate fi folosit de mai bine de două zile. Sistemul informatic a picat luni dimineaţă, din cauza unor probleme tehnice, iar defecţiunea nu a fost remediată nici până acum. Din cauza blocajului, s-au format cozi la cabinete și în spitale, iar medicii refuză să mai dea rețete. Medicii riscă să plătească reţelele compensate, pe care le eliberează celor neasiguraţi. Probleme întâmpină şi pacienţii.
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate susţin însă contrariul.
„Cei din farmacii au obligaţia să ridice reţeta. nici măcar nu au nevoie de card. Au obligaţia să o ridice până la sfârşitul lunii. Nu se întâmplă nimic, nu se invalidează reţeta”, a explicat Dan Stoica, de la Casa de Asigurări de Sănătate.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai are un contract pentru mentenanţa sistemului IT a cardului de sănătate de la sfârşitul anului trecut. Reprezentanţii CNAS au anunţat că urmează să semneze contractul până la sfârşitul lunii.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.