20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAleșii blochează legea creditelor în franci elvețieni. Ședința, suspendată din lipsă de cvorum

Aleșii blochează legea creditelor în franci elvețieni. Ședința, suspendată din lipsă de cvorum

Camera Deputaţilor urma să dea în această după-amiază votul final pe legea privind conversia acestora în lei, însă sedința a fost suspendată, din lipsă de cvorum, informează realitatea.net. Votul pe legea conversiei a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Înainte de acest vot final, a fost dezbătută moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, moment în care liberalii nu au vrut să participe, boicotându-l. După dezbaterea pe moțiunea simplă, s-a decis începerea sesiunii de vot final, dar liberalii nu au apucat să ajungă, constatându-se lipsa de cvorum.

Deputaţii au făcut modificări de ultima oră, marţi dimineaţă, la proiectul de lege privind reconversia creditelor în franci elveţieni.

A fost eliminată condiţia legată de gradul de îndatorare de 50%, condiţie care îi nemulţumea pe datornici, dar a fost păstrat plafonul de 250.000 franci elveţieni peste care creditele nu se încadrează în noua lege.

Proiectul care ar urma să permită conversia creditelor din franci elvețieni în lei a fost discutat luni în comisiile de specialitate. Comisia a decis, prin raportul emis, ca băncile să fie obligate să convertească datoriile din franci în lei la un curs istoric. Decizia finală va fi luată de plen, prin vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS