9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE: Deputatul PMP Adrian Gurzău poate fi arestat

UPDATE: Deputatul PMP Adrian Gurzău poate fi arestat

UPDATE 15:48 Deputatul Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv, a decis în urmă cu puţin timp plenul Camerei Deputaților, informează Agerpres.

Mircea Dolha, membru al Comisiei de numărare a voturilor, a declarat că au fost prezenți în plen 238 de deputați și toți și-au exprimat votul. Dintre aceștia, 124 au votat pentru încuviințarea arestării preventive și 114 împotrivă.

Votul a fost secret cu bile.

Anterior, plenul Camerei Deputaților decisese că Adrian Gurzău nu poate fi reținut.


15:07:
Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut, a decis astăzi Camera Deputaţilor prin vot secret, potrivit Mediafax. Din totalul de 355 de deputaţi, 278 au fost prezenţi, înregistrându-se 266 de voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 136 au fost ”pentru” încuviinţarea reţinerii, iar 130 contra. Pentru reţinerea lui Gurzău ar fi fost nevoie de 139 de voturi favorabile reţinerii.

Camera Deputaţilor se va pronunţa prin vot secret şi asupra cererii de arestare.

Deputatul PMP Adrian Gurzău le-a cerut marţi deputaţilor să repingă cererea de reţinere şi arestare a sa invocându-i pe cei ”trei copii minori de acasă” şi pe cei ”doi părinţi pensionari” şi spunând că de după gratii nu s-ar putea apăra ”ca orice alt om din această ţară”.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS