14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozie în New York. Au fost rănite 29 de persoane

Explozie în New York. Au fost rănite 29 de persoane

Explozie în Manhattan (Foto: Hotnews)
Explozie în Manhattan (Foto: Hotnews)

O explozie a zguduit cartierul Chelsea din Manhattan (New York) sambata seara, rănind cel puțin 29 de persoane, au spus autoritățile americane, care au adăugat că tratează deflagrația ca pe un act criminal, dar care până acum nu pare legată de nicio organizatie teroristă, transmite Reuters, preluat de Hotnews.ro.

Autoritătile au găsit, la cateva străzi distanță, un posibil al doilea dispozitiv și au cerut celor cafre locuiesc pe West 27th Street sa stea departe de ferestre. Polițiștii care cercetau zona exploziei din Chelsea au descoperit o oală sub presiune conectată la un telefon mobil, a informat CNN, citand surse din cadrul forțelor de ordine.

„Primele indicii sunt ca a fost vorba de un act intenționat”, a spus primarul Bill de Biaso despre explozia din Chelsea de pe West 23th Street, adaugand ca anchetatorii exclud varianta unei acumulari de gaze. „Nu exista niciun indiciu la acest moment privind o legatura cu teroristi”, a spus primarul intr-o conferinta de presa tinuta la trei ore dupa explozie.

De asemenea, a spus de Biaso, cei care investigheaza nu cred ca exista vreo legatura cu dispozitivul descoperi sâmbătă în Seaside Park, New Jersey.
Dar un oficial american a spus ca Forta Mixta pentru Terorism, o organizatie ce include ofiteri de la nivel federal, statal si local a fost chemata sa investigheze explozia din Chelsea, sugerand ca autoritatile nu au exclus complet posibilitatea unui atac terorist.
O sursa din cadrul forțelor de ordine a declarat ca primele indicii sugerează ca deflagrația a avut loc într-un coș de gunoi, dar încă nu este cunoscută cauza, titrează Hotnews.ro.
Explozia, descrisa de vecini ca „asurzitoare” a avut loc in afara unei cladiri pentru ajutorarea orbilor de la numarul 135 pe West 23 Street.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS