17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremurul din Italia: Noul bilanţ al victimelor a ajuns la 267 de morţi şi circa 400 de răniţi

Cutremurul din Italia: Noul bilanţ al victimelor a ajuns la 267 de morţi şi circa 400 de răniţi

Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi, potrivit Serviciului italian al Protecţiei Civile, citat de site-ul affaritaliani.it.
Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă – cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade – urmate de sute de replici, scrie Mediafax. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri.

Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto. Cutremurul iniţial a fost simţit puternic în centrul şi în sudul Italiei, până la Napoli, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma şi Napoli, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice. O altă replică a seismului, cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, a avut loc vineri dimineaţa în regiunea italiană Amatrice, potrivit Daily Mail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS