20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacul armat din München. Atacatorul și-a ademenit victimele cu un cont de Facebook piratat

Atacul armat din München. Atacatorul și-a ademenit victimele cu un cont de Facebook piratat

Ore de coșmar, vineri seară, în München, unde a fost declarată stare de urgență. Un bărbat a deschis focul în fața unui mare centru comercial, deocamdată din motive necunoscute, informează Digi 24. A secerat nouă vieți și apoi s-a sinucis, în apropiere de locul atacului. Poliția a anunțat că atacatorul este un tânăr de 18 ani, cu dublă cetățenie, germană și iraniană.

Autorul atacului armat din Munchen și-a atras victimele după ce a piratat un cont de Facebook și le-a invitat la un restaurant de tip fast food pentru a profita de reduceri, a spus ministrul de interne german Thomas de Maiziere.

De asemenea, era obsedat de atacuri armate în masă, potrivit poliției. Anchetatorii au percheziţionat locuinţa tânărului, identificat de presa germană drept David Ali Sonboly, şi au găsit multe materiale despre atacuri armate în masă, inclusiv o carte intitulată „Amok. De ce ucid tinerii”. Era, de asemenea, fan al jocurilor video de război, relatează agențiile de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS