Acasă Actualitate Cel puțin 78 de persoane au murit. Milioane de oameni, evacuați în...

Cel puțin 78 de persoane au murit. Milioane de oameni, evacuați în urma inundaţiilor din China

-

Ploile torențiale din ultimele zile, din nordul și centrul Chinei, au ucis cel puțin 78 de persoane și au provocat evacuarea a 16 milioane de oameni, conform presei chineze, transmite BBC News.

Autoritățile din provinciile Hebei și Henan, din centrul Chinei, au declarat pentru agenția chineză de presă Xinhua că 24 de oameni și-au pierdut viața și alți opt sunt în continuare dispăruți după ce ploile torențiale, însoțite de vânturi puternice, au provocat evacuarea a 16 milioane de oameni și au distrus aproximativ 18.000 de gospodării.

De asemenea, numărul morților în alte regiuni face ca bilanțul victimelor să numere cel puțin 78 de morți.

Vaste regiuni din China au fost inundate de ploi torențiale în această vară, fenomenele meteorologice extreme ducând la moartea a cel puțin 200 de persoane. Peste 1,5 milioane de hectare cultivate agricol au fost complet compromise, rezultând pierderi de 3 miliarde de dolari pentru economia chineză.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi grijă de valorile din viaţa voastră. Aveţi ocazia să conştientizaţi de ce aveţi nevoie pentru a obţine pe viitor un...

Cât ne ajută exercițiile oculare?

Tensiunea acumulată într-o zi la nivelul ochiului, fie după statul cu orele în fața calculatorului, TV, citit, scris, limitează flexibilitatea...