19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloi şi valori termice ușor sub media climatologică a perioadei, în următoarele două săptămâni

Ploi şi valori termice ușor sub media climatologică a perioadei, în următoarele două săptămâni

Agenţia Naţională de Meteorologie anunţă că regimul termic va fi ușor sub cel climatologic normal, în următoarele două săptămâni, iar ploile vor continua să fie prezente în majoritatea zonelor țării atât la începutul primei săptămâni de prognoză, cât și după 11 iunie.

În Oltenia, la începutul intervalului 6-19 iunie, valorile termice vor scădea ușor sub cele climatologic specifice perioadei, iar vremea se va menține răcoroasă până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile diurne vor fi cuprinse, în medie, între 20 şi 24 de grade, iar cele nocturne între 11 și 14 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creștere treptată, iar maximele vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade, în timp ce minimele vor fi în jurul a 15 grade. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, în zilele de 6 și 10 iunie, dar și după data de 13 iunie.

La munte, în prima săptămână, regimul termic va fi ușor mai scăzut decât cel normal, în această perioadă, cu valori medii diurne în jurul a 12 grade și minime cuprinse între 3 și 6 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 16 și 18 grade, iar cele minime între 8 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor pe arii extinse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 10 iunie, dar și după 13 iunie. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS