11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRise Project publică lista afaceriștilor implicați în scandalul Panama Papers. Apar și oameni de afaceri din Oltenia

Rise Project publică lista afaceriștilor implicați în scandalul Panama Papers. Apar și oameni de afaceri din Oltenia

Rise Project a început azi publicarea unei liste cu cele mai importante figuri care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca.
Documentele făcute publice de John Doe, whistleblowerul care a accesat serverele avocaților din Panama, și analizate de Rise Project, au scos la suprafața afaceri subterane care explică astăzi evenimente din ultimii treizeci de ani.
„Astfel, am înțeles mai bine legăturile din Romania dintre Țiriac și Klaus Mangold, important om de afaceri german, Remus Truică si Beny Steinmetz, unul dintre cei mai importanți afaceriști israelieni din lume, Elan Schwartzenberg și magnatul media Rupert Murdoch, Jean Claude Gandur și unul dintre cele mai importante zăcăminte de aur din România”, arata jurnaliștii de la Rise Project. Pe listă se află și Maia Schutz fost vicepreședinte al PSD Dolj, condamnată recent la zece ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a serelor de stat din Codlea și Oradea, dar și Dumitru Onica fostul șef al Protecției Consumatorului Olt și fost director administrativ al Finanțelor locale.
Lista poate fi consultată pe linkul http://www.riseproject.ro/panamapapers/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS