20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputații PE cer măsuri serioase împotriva fraudei fiscale, în cadrul dezbaterii legate de “Panama Papers”

Deputații PE cer măsuri serioase împotriva fraudei fiscale, în cadrul dezbaterii legate de “Panama Papers”

Deputații din Parlamentul European (PE) au îndemnat Comisia și statele membre să-și întețească demersurile în lupta împotriva evaziunii fiscale și spălării banilor. Declarațiile au fost făcute marți după-amiaza, ca urmare a dezbaterii legate de “Panama Papers”, documentele ce au dezvăluit informații despre 200.000 de companii offshore și deținătorii secreţi ai acestora.

Grupul PPE cere reprezentaților Mossack Fonseca – compania de unde au fost scurse informațiile – și reprezentaților guvernului din Panama să apară în fața Comisiei Speciale TAXE II a Parlamentului European.

Apel pentru acțiuni împotriva paradisurilor fiscale

Alte grupuri parlamentare din PE au cerut înființarea unei liste negre pan-europene a paradisurile fiscale și măsuri de penalizare a entităților ce se folosesc de acestea. De asemenea, grupurile au îndemnat statele membre să accepte propunerile legate de transparență fiscală, atenționând împotriva diluării conținutului acestora.

Grupul ECR a criticat politicienii statelor membre „care au știut cu toţii despre acest tip de evaziune fiscală pentru o lungă perioadă de timp, dar nu au făcut nimic în legătură cu aceasta”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS