9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania a trimis o fregată în Marea Mediterană, ce va fi folosită în lupta împotriva ISIS

Germania a trimis o fregată în Marea Mediterană, ce va fi folosită în lupta împotriva ISIS

Germania a trimis în Marea Mediterană o fregată care transportă 230 de soldați. Ea se alătură armatei franceze, marcând începutul misiunii nemțești în lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic, potrivit b1.ro.

Nava militară a ajuns în zonă în noaptea de duminică spre sâmbătă. Ea va însoți portavionul Charles de Gaulle, care este transportat prin Canalul Suez, către Marea Arabiei. Din acel punct, armata franceză intenționează să lanseze atacuri cu bombă asupra grupării jihadiste ISIS, care a revendicat atacurile teroriste din capitala Franței, Paris, de la sfârșitul lunii noiembrie. Acestea s-au soldat cu 130 de morți.

Denumită Augsburg, fregata a fost implicată în trecut și în operațiunea Sophia, de luptă împotriva traficului de persoane pe Marea Mediterană. Parlamentul Germaniei a dat undă verde vineri trimiterii unui suport militar coaliției conduse de SUA pentru a combate Statul Islamic.

Aceasta va fi cea mai mare operațiune militară a Germaniei peste hotare. Mandatul are un buget de 134 de milioane de euro și este planificat să dureze un an de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS