9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Direcției Antifraudă din cadrul ANAF, pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia

Directorul Direcției Antifraudă din cadrul ANAF, pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia

anaf-romania

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, urmărit penal pentru trafic de influenţă, a fost pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia, informează Mediafax.ro. El a părăsit aseară sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti după nouă ore de audieri şi percheziţii. În cursul zilei Nicolae a fost audiat de procurori, a asistat la percheziţia uneia dintre locuinţele sale din judeţul Prahova, apoi a dat din nou declaraţii la DNA. ”Mă consider nevinovat”, a afirmat directorul din ANAF, la ieşirea din sediul DNA. Întrebat dacă îşi va da demisia din instituţia în care deţine funcţia de şef al Direcţiei Antifraudă, el a răspuns: ”Mâine voi lua cu siguranţă deciziile care se impun”.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Romeo Nicolae a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, el având interdicţia de a-şi exercita funcţia. Nicolae este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

„În calitate de consilier superior în cadrul ANAF- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova. Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, se arată în comunicatul făcut public de DNA.

Potrivit DNA, în perioada în care se află sub control judiciar, Nicolae Romeo Florin trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu desfășoare activități în calitate de funcționar ANAF; să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea; şi să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

De asemenea, inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS