20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânul Avram Iancu, la a treia tentativă de traversare a Canalului Mânecii

Românul Avram Iancu, la a treia tentativă de traversare a Canalului Mânecii

Avram Iancu, bibliotecarul de 38 de ani, din Petroșani, care şi-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii, a început marți dimineaţa cea de-a treia tentativă a sa de a străbate înot distanţa dintre cele două maluri, doar în slip şi cu o cască pe cap, așa cum prevăd normele de omologare ale acestei performanțe de către Channel Swimming Association – organizația acreditată în acest sens.

În ciuda vremii urâte, cu ploaie, bibliotecarul din Petroșani s-a arătat optimist în ceea ce privește șansele sale de reușită, el afirmând că este pregătit să înfrunte orice.
Startul în traversarea Canalului Mânecii a fost dat la ora 7,39 (ora locală) de pe Shakespeare Hill Beach, o plajă situată între Dover și Folkestone, iar finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez, distanța dintre cele două puncte de reper fiind apreciată ca fiind cea mai scurtă.
Pe timpul traversării Canalului Mânecii, Avram Iancu se va alimenta și va bea apă la intervale de câte 30 de minute, iar la fiecare oră va mânca o jumătate de banană, informează Agerpres.

Echipa sa a pregătit cursa din punct de vedere logistic. Când se va alimenta, echipa îi va arăta lui Avram Iancu o pancartă cu distanța și traseul parcurs, pentru a nu mai fi probleme cu devierea cursului din cauza curenților. În plus, Avram Iancu va purta la mână un ceas special care-i va indica locul în care se află și cât mai are de parcurs până la finalul cursei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS