Acasă Actualitate Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile...

Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut „miliardul”

-

Un bărbat a găsit un sac cu bani, a anunţat vineri poliţia din Republica Moldova, precizând că acesta este inscripţionat cu sigla Băncii de Economii, una dintre cele trei bănci din care au „dispărut” aproximativ 1,5 miliarde de dolari anul trecut, relatează Associated Press în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Bărbatul a văzut sacul vineri, sub un pod din Chişinău, şi a informat autorităţile, a declarat chestorul Gheorghe Cavaliuc, şeful interimar al poliţiei. El nu a dezvăluit nici ce sumă de afla în sac şi nici în ce valută.

Aproximativ 1,5 miliarde de dolari au „dispărut” de la Banca de Economii, de stat, şi de la băncile private Unibank şi Banca Socială, în noiembrie 2014, înainte de alegeri.

Băncile respective au fost plasate sub administrarea Băncii centrale. Potrivit unui raport parlamentar nepublicat, o parte din bani a fost transferată către bănci ruseşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide circulația rutieră pe pasajul „Nicolae Titulescu”

Primăria Municipiului Craiova anunţă restricţii de circulaţie, astăzi, pe pasajul „Nicolae Titulescu” cu ocazia executării lucrărilor de reparații la calea de rulare...