11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartea de weekend: „Carul cu pere“, de Geo Constantinescu - Editura Ramuri

Cartea de weekend: „Carul cu pere“, de Geo Constantinescu – Editura Ramuri

coperta

Sub acest titlu, universitarul craiovean Geo Constantinescu (hispanist, traducător, eseist, critic literar) a publicat recent un volum de proză scurtă, 25 de povestiri-nuvele, carte apărută la Editura Ramuri și tipărită la Tipografia de Sud. Alături de patru volume publicate, „Carul cu pere“ este a cincea apariție a scriitorului Geo Constantinescu, după: „El modernismo en la narrativa breve de Gabriel Miro“, „Nuvela, permanență a epicului“, „Poesia espanola del siglo XX (hasta el ano 1939)”, „Literatura spaniolă contemporană“.
Prefața volumului – „Geo Constantinescu, pictor de imagini în cuvinte“ – este semnată de scriitorul Ion Munteanu. Cităm din aceasta: „Geo Constantinescu este un scriitor restaurator, reușind să redea în imagini plastice, de o autentică expresivitate, istoria mai mult sau mai puțin recentă a unei comunități vitregite atât de poziționarea sa geografică, între câmpiile mănoase ale sudului Olteniei și munții semeți și falnici din nord, cât și de complicitatea vremurilor (…) Întregul volum, printr-o atentă, adecvată și elegantă utilizare a cuvântului, construit în termenii verosimilității și ai imaginii cinematografice, are unitate stilistică și valențe absolut notabile. Adică exact ceea ce ne permite să descoprim în universitarul Geo Constantinescu un prozator de o incontestabilă forță de convingere, matur, inventiv și stăpân pe mijloacele artei sale“.
Într-adevăr, „Carul cu pere“ este povestea unor… povești bine spuse și frumos scrise și care, cu siguranță, vor stârni interesul criticii și al cititorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS