Acasă Actualitate Senatul a început procedurile pentru numirea unui nou preşedinte al ANI

Senatul a început procedurile pentru numirea unui nou preşedinte al ANI

-

(Foto: romanialibera.ro)
(Foto: romanialibera.ro)

Demisia fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a ajuns la Biroul Permanent al Senatului, care a sesizat Comisia juridică pentru declanşarea procedurii de numire a unui înlocuitor, scriu jurnaliştii de la România Liberă. Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat astăzi că propunerea de candidat pentru funcţia de preşedinte al ANI va veni din partea Consiliul de Integritate al ANI. Apoi, propunerea va ajunge la Comisia juridică pentru un raport şi, în final, va intra în plen. „Am luat la cunoştinţă de faptul că Horia Georgescu şi-a depus demisia, constatăm vacantarea postului, demarăm procedurile pentru numirea unui nou preşedinte al ANI, care durează maximum o lună”, a spus Dumitrescu.

Horia Georgescu şi-a dat demisia de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. Horia Georgescu a fost președinte al ANI din aprilie 2012.

Până la alegerea unui nou şef al ANI, instituţia este condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.