6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoria Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile

Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile

Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro, a decis instanţa supremă, potrivit Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Horia Georgescu şi alţi trei foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi pentru patru experţi evaluatori.
Astfel, instanţa a decis arestarea lui Georgescu, precum şi a lui Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, alături de experţii evaluatori – Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu. În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, instanţa a dispus ca aceştia să fie cercetaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă, nefiind definitivă, dar va fi aplicată de îndată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS