14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul asupra Muzeului Bardo din Tunis

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul asupra Muzeului Bardo din Tunis

(Foto: abcnews.com)
(Foto: abcnews.com)

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat, într-un mesaj audio, atacul comis ieri la Muzeului Bardo din Tunis, atac în care și-au pierdut viața 23 de persoane, majoritatea turiști străini, informează Agerpres.ro citând AFP și Reuters.

În mesaj au fost lăudați cei doi atacatori, înarmați cu mitraliere și bombe, care în înregistrarea audio sunt numiți „cavaleri ai Statului Islamic”. Calificând atentatul drept un „atac binecuvântat contra unuia dintre căminele necredincioșilor din Tunisia musulmană”, vocea de pe înregistrare afirmă că operațiunea a fost desfășurată de „doi cavaleri ai califatului, Abu Zakaria al-Tounsi și Abu Anas al-Tounsi”. Aceștia erau „dotați cu arme automate și bombe și au reușit să asedieze un grup de cetățeni ai unor țări cruciate, semănând teroare în inima necredincioșilor”, potrivit înregistrării. „Ceea ce ați văzut nu este decât începutul. Nu vă veți bucura nici de securitate, nici de pace”, avertizează mesajul audio.

Potrivit aceleiași înregistrări, cei doi jihadiști autori ai atacului erau tunisieni și ținta acțiunii lor a fost de la bun început Muzeul Bardo și nu parlamentul Tunisiei, situat în apropiere.

Reamintim că 23 de persoane, printre care 20 de turiști străini, au fost ucise în atacul de ieri de la Muzeul Bardo din Tunis. Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo. Două ore mai târziu, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori, alți doi sau trei scăpând și fiind dați în urmărire, potrivit televiziunii naționale tunisiene. Premierul tunisian Habib Essid a precizat că autorii atacului au fost identificați ca fiind Yassine Abidi și Hatem Khachnaoui. Conform AFP, președinția tunisiană a anunțat că au fost arestate nouă persoane ce au legătură cu cei doi atacatori uciși ieri de forțele de securitate tunisiene la Muzeul Bardo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS