6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DIICOT

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DIICOT

(Foto: romanialibera.ro)
(Foto: romanialibera.ro)

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), anunţă Agenţia de Presă Radio România. Această funcţie este vacantă din toamna anului trecut, când fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi-a dat demisia în urma arestării preventive pentru grave acuzaţii de corupţie.

Procurorii care îndeplinesc condiţiile legale privind vechimea, integritatea şi evaluările profesionale îşi pot depune candidaturile la şefia DIICOT până la data de 16 martie. Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a transmis un comunicat prin intermediul căruia i-a încurajat pe procurori să participe în număr cât mai mare la acest proces de selecţie şi le-a dat acestora asigurări că au şanse egale, dacă rezultatele lor au dovedit că sunt capabili să conducă o astfel de structură.

Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, Ministerul Justiției nu va publica și nu va supune dezbaterii publice proiectele de management şi CV-urile candidaților, iar selectarea a trei candidați pentru a primi avizul Consiliului Superior al Magistraturii și respingerea celorlalți nu vor fi motivate și făcute publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS