Acasă Actualitate Alina Bica şi-a dat demisia de la șefia DIICOT

Alina Bica şi-a dat demisia de la șefia DIICOT

-

Georgiana Hosu va asigura interimatul la şefia DIICOT
Georgiana Hosu va asigura interimatul la şefia DIICOT

Numită în funcție în luna mai 2013, la propunerea premierului Victor Ponta, Alina Bica şi-a dat demisia de la şefia DIICOT , după ce astăzi magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile. Bica este procuror din anul 1996.

Urmează ca demisia Alinei Bica să fie transmisă de procurorul general către ministerul Justiție și apoi către președintele României. Postul va rămâne astfel vacant și ministrul Justiție va trebui să facă o nouă prounere pentru șefia DIICOT. Deocamdată interimatul este asigurat de procurorul șef adjunct, Georgiana Hosu.

Alina Bica a fost arestată preventiv sâmbătă dimineața printr-o decizie luată de instanţa supremă. Ea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat la 61 de milioane de euro.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.