21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcert oltenesc caritabil în Guadelupa

Concert oltenesc caritabil în Guadelupa

Medicul craiovean Cosmin Alecu, aflat în Guadelupa, a creat în 2011, împreună cu soția sa, o franțuzoaică, asociaţia France – AVC – Guadeloupe, o asociaţie nonprofit, născută din dorința de a oferi sprijin victimelor de Accident Vascular Cerebral (AVC). În 2014, dr. Cosmin Alecu a cunoscut-o pe soprana olteancă Andreea Soare la Strasbourg. „Andreea era pe atunci o foarte tânără studentă, iar eu tânăr şef de clinică (aşa se numeşte asistentul universitar în Franţa). Am rămas în legătură… Guadelupa are foarte multe calităţi, dar nu are nici orchestră, nici instituţie lirică. Aşa ne-a venit ideea să organizăm un concert în sprijinul victimelor de Accident Vascular Cerebral (AVC)“, a precizat Cosmin Alecu.
Astfel, la invitația asociaţiei France – AVC – Guadeloupe, pe 13 martie (vineri), de la ora 20.00, va avea loc un concert al sopranei Andreea Soare la Sala Tarer de la Pointe à Pitre. Andreea va urca pe scenă alături de pianistul britanic Phil Richardson. „Cei doi vor sosi în Guadelupa pe 11 martie și vor locui la noi acasă. Andreea este însoțită de bunica ei. Toți trei se vor întoarce la Paris pe 18 martie. Încercăm să organizăm și un al doilea concert într-o sală care are deja pian (pentru că închirierea unui pian este foarte scumpă), dar nu este sigur ca vom reuși. Andreea dorește să cânte și pe culoarul din unitatea neurovasculară, la spital, pentru bolnavi… Andreea este o mare sufletistă… Oamenii merită întotdeauna, fiecare om este un univers… Dacă vom reuși să facem concertele și vom atrage atenția asupra cauzei noastre, am putea să deschidem un sediu al asociației unde benevolii să primească bolnavii și familiile care au nevoie de informații privitoare la accidentele vasculare cerebrale… Vizita aceasta îmi produce și o bucurie personală, ca să spun așa: mă bucur ca vom putea să-i primim pe vâlceni la noi (Andreea și bunica ei). Probabil că vom cânta în fiecare seară cântece oltenești în jurul piscinei, spre marea bucurie a fetelor mele, Elena și Arina“, a mai adăugat dr. Cosmin Alecu.
De la Paris, Andreea Soare a punctat: „Abia aștept să concertez în acest loc insolit. Când acest doctor, oltean ca și mine, mi-a propus să vin în Guadelupa, am crezut că este o invitație, așa, de complezență… El încearcă să facă bine oamenilor. Și eu vreau să fac bine și mă bucur că, prin vocea mea, pot încălzi suflete și pot aduce o speranță unor oameni bolnavi, dar deosebit de credincioși… Cineva acolo sus a făcut ca doi olteni, dr. Cosmin Alecu și cu mine, să aducă alinare unor oameni tocmai în îndepărtata Guadelupa. Abia aștept întâlnirea cu oamenii de acolo!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS