14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: În perioada următoare, voi face o nominalizare și pentru SIE

Iohannis: În perioada următoare, voi face o nominalizare și pentru SIE

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, că nu a dorit să facă nominalizările pentru conducerile SRI și SIE „împreună „, arătând că, „la moentul potrivit”, va face o propunere și pentru Serviciul de Informații Externe, scrie Agerpres.

„Nu am dorit să fac nominalizările împreună, astfel că acum vorbim doar de o nominalizare la SRI, urmând ca, în perioada următoare, să fac o nominalizare, la momentul potrivit, și pentru SIE”, a spus președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat când va face o propunere și pentru SIE. El nu a dorit să precizeze dacă a găsit persoana care să corespundă profilului de director al SIE. „Astăzi discutăm despre SRI, altădată despre SIE”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis l-a propus pentru funcția de director al SRI pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig. Funcția de director al SIE a devenit vacantă în septembrie 2014, când fostul șef al serviciului, Teodor Meleșcanu, a demisionat pentru a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS