Referat al procurorilor: Primarul din Severin, printre clienţii unei reţele de proxenetism

Autori


gherghe-1024x768

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe (foto), apare printre clienţii reţelei care racola eleve pe care le exploata sexual, potrivit referatului procurorului care a cerut arestarea omului de afaceri Dănuţ Ovidiu Mârţ, considerat liderul grupării de proxenetism.

Din referatul întocmit de către procurorul care a cerut arestarea preventivă a omului de afaceri Dan Ovidiu Mârţ, considerat liderul reţelei de proxenetism, se arată că adolescentele exploatate erau numite în interceptări „CD-uri“ sau „fotbalişti“. Potrivit referatului, pe 13 ianuarie 2014, la ora 22.36, „Mârţ Ovidiu Dănuţ îi oferă lui Bogdan 4 CD-uri (patru fete)“. Acelaşi document arată că, pe 15 ianuarie 2014, „o persoană, Narcis, i-a solicitat lui Mârţ Ovidiu Dănuţ două fete, una pentru el şi una pentru domnul doctor“.

Câteva zile mai târziu, pe 21 ianuarie 2014, Dan Ovidiu Mârţ îi transmite lui Mircea, potrivit aceluiaşi referat al procurorilor, „că a completat echipa cu fotbalişti noi“, procurorul arătând că este „evident că se referă la noi fete recrutate“.

În referatul procurorilor apar numele unor cunoscuţi avocaţi şi procurori, precum şi numele primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, printre persoanele care plăteau pentru serviciile fetelor racolate de reţeaua de proxenetism. „Din discuţiile purtate cu fetele care erau la Mârţ a reieşit că acestea întreţineau relaţii sexuale contra cost cu numiţii Stoica (procuror), Crudiu Sorin, Marian Valon, Gherghe Constantin (primar)“, se arată în referatul procurorilor.

Adolescentele care întreţineau relaţii sexuale cu aceştia primeau sume de bani cuprinse între 50 şi 500 de lei. În referatul procurorilor au fost ataşate şi declaraţii ale unor fete minore care au spus că, prin intermediul lui Ovidiu Dănuţ Mârţ, au cunoscut alt bărbat pe nume Luigi (Laurenţiu Ionuţ Tămaş – n.r.), acesta căutându-le clienţi din rândul unor „italieni“, pentru serviciile sexuale prestate primind bani atât adolescenta, cât şi bărbatul numit Luigi de la Herculane.

Potrivit documentului citat, pe 19 martie 2014, Mârţ a purtat o discuţie telefonică cu Eugen, alt membru al grupului, referitoare la vârsta unor fete ce întreţineau relaţii sexuale înlesnite de ei:

„Mârţ Ovidiu Dănuţ: Are exact 14 ani în cap.

Eugen: Îhî?


Mârţ Ovidiu Dănuţ: Dacă o vezi cum arată, mori. Lucrează de doi ani“.

„Aşadar, liderul grupului ştia că are o fată de 14 ani, pe care o determina sau înlesnea practicarea prostituţiei de la vârsta de 12 ani“, mai arată procurorii.

Totodată, anchetatorii arată că Ovidiu Dănuţ Mârţ se ocupa şi de obţinerea unor scutiri de la şcoală pentru elevele care practicau prostituţia în timpul cursurilor. Procurorii mai arată că multe dintre întâlnirile între tinere şi clienţi aveau loc la domiciliul lui Dan Mârţ. În referatul procurorilor se arată că altă minoră audiată în dosar a declarat la audieri că a întreţinut relaţii sexuale cu Eugen atât la locuinţa acestuia, cât şi la domiciliul lui Ovidiu Mârţ.

„Ştia că sunt minoră şi am practicat cu el sex oral şi normal“, a declarat tânăra la audieri. Conform aceluiaşi document, altă minoră audiată în dosar le-a declarat anchetatorilor că „pe Luigi de la Herculane“ (Laurenţiu Ionuţ Tămaş – n.r.) l-a cunoscut prin Dănuţ Ovidiu Mârţ, aceştia fiind prieteni. „Acesta îmi găsea clienţi, în special italieni, şi pentru acest lucru primea şi el bani de la italieni. Luigi, pentru că nu mi-a găsit client odată, m-a luat la el acasă şi m-a obligat să-i fac sex oral în schimbul a 200 de lei. Când a venit Ancuţa să mă ia, Luigi a ieşit cu un cuţit deoarece îi era frică ca aceasta să nu aibă spray paralizant“, a declarat minora la audieri. Primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, neagă că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinerele racolate de bărbaţii acuzaţi de proxenetism.

„Adevărul nu este ăsta, o să vedeţi. Vorbe, poveşti total neadevărate“, a spus Constantin Gherghe

Întrebat de jurnalişti cine ar avea interesul să îl implice în dosarul de proxenetism, edilul a ridicat din umeri şi a plecat. Dănuţ Ovidiu Mârţ, considerat liderul grupării de proxenetism ale cărei victime erau eleve racolate de la licee din Drobeta Turnu Severin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Conform unor surse judiciare, Dănuţ Ovidiu Mârţ, om de afaceri din Drobeta Turnu Severin, le racola pe unele fete din apropierea liceelor, majoritatea fiind eleve cu posibilităţi materiale reduse, le ducea la locuinţa sa, apoi le plasa unor clienţi cu posibilităţi financiare. În cazul celorlalţi doi bărbaţi reţinuţi de procurori în acest dosar, respectiv Emil Giget, din Drobeta Turnu Severin, şi Laurenţiu Tămaş, proprietar al unei pensiuni din Băile Herculane, instanţa a dispus plasarea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Cei trei bărbaţi, consideraţi de către anchetatori coordonatorii reţelei de proxenetism destructurate de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost audiaţi, miercuri seară, fiind reţinuţi pentru 24 de ore. De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate, înaintea audierilor, mai multe calculatoare în care aceştia aveau fotografii cu tinerele pe care le exploatau.

Potrivit unor surse judiciare, 25 de tinere, unele minore, au fost plasate unor reprezentanţi ai administraţiei locale din Drobeta Turnu Severin, unor avocaţi şi unor poliţişti din judeţul Mehedinţi. Aceleaşi surse au arătat că un primar din Mehedinţi ar fi oferit suma de 1.000 de lei unei minore care i-a fost plasată şi care, îmbrăcată în costum de crăciuniţă, ar fi dansat lasciv în faţa acestuia, fără să întreţină însă raporturi sexuale cu edilul. Sursele citate au mai arătat că, de-a lungul timpului, pe contul său de Facebook unul dintre suspecţi le prezenta pe unele fete prietenilor săi, mulţi dintre ei clienţi fideli ai reţelei. Reţeaua a fost monitorizată din anul 2013, atât cu tehnică de supraveghere internă, cât şi externă.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 14 februarie 2015

Actualitate

» Atac terorist la Copenhaga. Ambasadorul Franţei a scăpat nevătămat
» Ţările membre ale G 7 “sunt gata să adopte noi sancţiuni în cazul încălcării acordului de la Minsk
» Modificările Codului Rutier privind transportul copiilor intră astăzi în vigoare
» Amplasamentele celor două centre de comandă şi control ale NATO din România, stabilite în proporţie de 90%
» Rusia a depus la ONU un proiect de rezoluţie care aprobă înţelegerea de la Minsk privind Ucraina
» ANI verifică averea senatorului Varujan Vosganian
» Noi consultări ale preşedintelui Republicii Moldova cu partidele parlamentare
» România, printre statele membre ale UE cu cele mai bune performanțe în utilizarea numărului 112
» Ucraina: Bombardamente în orașul strategic Debalțevo
» Comercianții vor fi obligați să afișeze lângă casa de marcat un anunț al Finanțelor privind bonurile fiscale
» Poliţia canadiană a dejucat un complot care viza uciderea mai multor persoane la Halifax
» Google marchează Valentine’s Day cu animații şi o colecţie de opere de artă dedicate sărutului
» Tradiții și superstiții la Moșii de Iarnă
» Cererile pentru subvenţia la motorină se depun până pe 27 februarie
» 16 februarie, termenul limită pentru a solicita subvenţia la porcine
» Se stabilesc criteriile de selecţie pentru primele măsuri de finanţare
» Subprogramul pentru pomicultură va fi lansat la sfârşitul primăverii
» Referat al procurorilor: Primarul din Severin, printre clienţii unei reţele de proxenetism
» Povestea Brâncovenilor şi a Cantacuzinilor cum nu a putut fi spusă sub Ceauşescu: După 50 de ani, un roman de sertar al Florentzei Marincu
» Eminescu, Elena și o poveste din Florești: O iubire de-o vară

Interviu

» Un craiovean, consul al Principatului de Monaco în România: Povestea lui Faleschini, un italo-oltean de vază

Local

» Percheziții în Mehedinți. Şase persoane, reţinute
» Accident la Severin

Dolj

» Elev salvat de un agent al Poliției Locale
» Perchezițiile au pus pe jar medicii de la Oncologie
» Antreprenorii craioveni propun modificări de legi
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» Sediul Tribunalului Gorj va fi extins
» CEO, implicată într-o afacere dubioasă
» Austria şi Japonia investesc în tinerii români mai mult decât România
» Promisiuni pentru reluarea lucrărilor la Transalpina

Sport

» Judo: Ungureanu – argint, Căprioriu şi Chiţu – bronz, la Openul de judo de la Oberwart
» Fotbal – Mihai Pintilii va juca la Pandurii Târgu Jiu până la finalul sezonului
» Volei (m): Şimleul Silvaniei – SCM-U Craiova, scor 2-3, în Divizia A1
» Fotbal – Selecționata divizionară a României, victorioasă în fața Republicii Moldova
» Baschet (m): SCM-U Craiova – BC Timişoara, scor 68-59, în Liga Naţională
» Cristina Neagu, nominalizată pentru titlul de cea mai bună handbalistă a anului 2014
» Invazie de Popești la Vâlcea
» Pandurii, meci-școală cu „satelitul“
» Tricolori, nu vă mai zgârciți la goluri!
» Vlad Marcu: Vreau să ajung în prima echipă
» Concursul pentru postul de director la SCM Craiova, reprogramat
» Nu-și mai permit pași greșiți
» Care vor fi mai fioroși: leii din Bănie sau cei din Banat?
» Au dat lecții de handbal copiilor înainte de meciul cu Zalău

Magazin

» Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită astăzi în toată lumea
» Ia te uită!
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Bancul zilei
» Muzica poate afecta memoria şi puterea de concentrare

Top