20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDarius Vâlcov, după întâlnirea cu Isărescu: Am stabilit să discutăm cu băncile să urgenteze rescandețarea creditelor în franci elveţieni

Darius Vâlcov, după întâlnirea cu Isărescu: Am stabilit să discutăm cu băncile să urgenteze rescandețarea creditelor în franci elveţieni

Ministrul de Finanțelor Darius Vâlcov a declarat, vineri, la finalul discuțiilor cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, că s-a găsit ca primă soluție pentru creșterea francului elvețian rescandențarea creditelor debitorilor, potrivit B1TV.

„Am avut o discuție foarte bună care va continua săptămâna viitoare. Am identificat situația în care se află debitorii și am vorbit care sunt soluțiile pentru aceștia. Din analiza exactă a datelor am concluzionat că nu sunt 150.000 de persoane care au credite în franci elvețieni, ci 75.412 persoane fizice, iar numărul de bănci cu un procent semnificativ din aceste împrumuturi – 6. Există o soluție la această problemă din iulie anul trecut când Guvernul a aprobat și susținut rescandențarea creditelor care aveau venituri sub prag”, a spus Vâlcov.„Rata va scădea foarte mult în primii doi ani. Vom discuta cu băncile să urgenteze rescadențare”, a completat ministrul.

El a completat că există deja două soluții la problema creditelor în franci elvețieni, mai exact lărgirea plafonului pentru cei eligibili pentru reeșalonarea creditelor sau posibilitatea ca fiecare bancă în parte să vină cu un program care să anihileze aprecierea francului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS