20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneral-locotenentul Nicolae Ciucă, numit în funcţia de Şef al Statului Major

General-locotenentul Nicolae Ciucă, numit în funcţia de Şef al Statului Major

General-locotenentului cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă a fost numit şef la Statului Major
General-locotenentului cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă a fost numit şef la Statului Major

Președintele României Klaus Iohannis a semnat astăzi Decretul privind numirea general-locotenentului cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Numirea este făcută începând cu data de 1 ianuarie 2015.

General-locotenentul Nicolae-Ionel Ciucă este originar din localitatea Pleniţa, judeţul Dolj şi ocupă, din 15 octombrie 2014, funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General. Potrivit CV-ului publicat pe pagina de internet dedicată Statului Major General, în perioada ianuarie 2014 – octombrie 2014, el a fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre, iar anterior, timp de trei ani, a fost comandantul Diviziei 2 Infanterie Buzău.

Are experienţă în misiuni internaţionale şi de menţionat este faptul că în perioada ianuarie 2004 – iulie 2004 a fost comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak, în 2003 a fost conducător/director al exerciţiului OCE/EXDIR, în cadrul misiunii ISAF, în perioada iunie 2002 – ianuarie 2003 a fost comandant al batalionului românesc participant la misiunea Enduring Freedom din Afganistan, iar în anul 2001, în calitate de comandant al Batalionului 26 Infanterie – rezervă strategică SACEUR, a participat la exerciţiul multinaţional “Dynamic Response” din Bosnia şi Herţegovina.

General-locotenentul Nicolae-Ionel Ciucă a primit, de-a lungul carierei sale militare, cu o serie de distincţii şi decoraţii, între care Emblema de Onoare a Logisticii, Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler şi Ordinul naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS