18.1 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Nicolae Manea, aplaudat de sute de suporteri pe ultimul drum

Nicolae Manea, aplaudat de sute de suporteri pe ultimul drum

-

Nicolae Manea, fostul preşedinte al FC Rapid
Nicolae Manea, fostul preşedinte al FC Rapid

Fostul jucător, antrenor şi preşedinte al FC Rapid, Nicolae Manea, a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Străuleşti 2, fiind condus pe ultimul drum de 200 de persoane, transmite România Liberă. Cortegiul funerar a fost așteptat în dreptul stadionul din Giulești de sute de suporteri. La slujba de înmormântare a omului de fotbal, decedat la vârsta de 60 de ani, au asistat mai mulţi oameni de fotbal. De asemenea, au adus un ultim omagiu fostului fotbalist şi secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, fosta gimnastă Monica Roşu, şi artiştii Romică Ţociu, Adrian Enache, Andrei şi Kamara de la formaţia Alb şi Negru. Jucătorii Alexandru Coman, Valentin Balint, Andrei Ciolacu, Daniel Niculae şi Gabriel Tamaş au participat la ceremonia de înhumare, la fel ca fostul acţionar al FC Rapid Nicolae Cristescu şi politicianul Corneliu Vadim Tudor. În drumul spre cimitir, cortegiul funerar a oprit în faţa Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu, unde câteva sute de fani au aplaudat şi au scandat numele fostului atacant rapidist.

Nicolae Manea a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vârsta de 60 de ani, după ce în luna septembrie fusese diagnosticat cu cancer hepatic. Născut la 11 martie 1954, Manea şi-a început cariera la Rapid, formaţie pentru care a evoluat timp de 13 ani. De altfel, ca jucător a activat doar la alte două echipe, la Steaua pentru o scurtă perioadă de timp şi la Gloria Bistriţa în finalul carierei. Ca antrenor a condus formaţiile Drobeta-Turnu Severin, Unirea Dej, FC Bihor Oradea, Rapid, Ceahlăul Piatra Neamţ, reprezentativa U21 a României, FC Braşov, Gloria Bistriţa şi Corona Braşov. Până în luna septembrie a acestui an, Nicolae Manea a ocupat funcţia de preşedinte al FC Rapid.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.