10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 4.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului, pentru a cere modificarea legislaţiei muncii

Aproape 4.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului, pentru a cere modificarea legislaţiei muncii

Aproximativ 4.000 de sindicalişti Cartel Alfa au protestat în faţa Guvernului
Aproximativ 4.000 de sindicalişti Cartel Alfa au protestat în faţa Guvernului

Aproximativ 4.000 de sindicalişti Cartel Alfa au protestat, astăzi, începând cu ora 11.00, în faţa Guvernului, pe care îl acuză că nu şi-a respectat promisiunile din campaniile electorale de până acum. Sindicaliştii cer ca legea dialogului social să fie modificată, mai ales că premierul Victor Ponta le-a promis că va lua măsuri în acest sens. Alături de sindicaliştii s-au aflat şi membrii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România, potrivit b1tv.ro.

Protestatarii au reclamat că, la trei ani de la ultimele modificări ale legii dialogului social, mai puţin de 30% dintre angajaţi au contract colectiv de muncă, condiţiile de lucru sunt inumane, iar salariile mici.

Acţiunile de protest s-au desfăşurat sub sloganul „Dreptul de a negocia nu se negociază! Ponta, respectă angajamentul şi modifică Legea dialogului social!”.
Sindicaliştii spun că acţiunea de protest constituie un semnal de alarmă legat de situaţia dezastruoasă în care se află sistemul sanitar, „această afectând atât salariaţii cât şi pacienţii”. „La numărul celor prezenţi astăzi în stradă, în semn de avertisment pentru ceea ce poate urma, guvernanţii trebuie să-i socotească şi pe cei peste 30.000 de profesioniştii care au părăsit sistemul sanitar în ultimii ani pentru a lucra în străinătate”, arată organizatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS