6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru începutul de săptămână

Prognoza meteo pentru începutul de săptămână

Foto: www.observatordebacau.ro
Foto: www.observatordebacau.ro

Vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă, în special dimineaţa. Pe spaţii restrânse, în jumătatea de vest a ţării va ploua slab, iar vântul continuă să sufle mai tare în sudul Banatului. Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade, transmite realitatea.ro.

În sud, după o dimineaţă răcoroasă, în această zi, temperatura urca pâna la valori de 17…18 grade, valori de altfel, sub mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab pe spaţii restrânse în Oltenia.

Luni, vremea se menţine mai rece decât ar fi normal la început de octombrie. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat, iar spre seară, va ploua în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla mai cu putere în sudul Banatului şi pe crestele montane şi nu va trece de moderat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 21 de grade.
Marţi, vremease răceşte în toată ţara, dar cel mai accentuat în cele extracarpatice. Va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania. În restul teritoriului ploile vor cădea la nivel izolat. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în Dobrogea şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, foarte scăzute în nordul Moldovei, ajung  cu greu la 9…10 grade, iar cele mai mari nu depăşesc 19 grade.

La munte, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal în prima decadă a lunii octombrie. La amiază vor fi: 13 grade la Stâna de Vale, 12 la Predeal, 10 la Sinaia şi Păltiniş, 7 la Semenic şi 6 sus pe Ceahlău. Va ploua slab pe arii restrânse în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea vestică a Meridionalilor şi cu totul izolat, noaptea, în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Munţii Banatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS