10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirma de recrutare are nevoie de odihnă

Firma de recrutare are nevoie de odihnă

Firma de recrutare JobGo care are sediul în clădirea Camerei de Comerț din Craiova de pe strada Brestei și-a închis ușile, pentru că toți angajații au plecat de ieri în concediu de odihnă. În urma articolului publicat ieri de GdS alte persoane ne-au sesizat faptul că și lor li s-a dat de înțeles să achite firmei de recrutare cei 68 de lei pentru un CV „colorat și cu fotografie“.

Ieri, la ora 10.00, la sediul firmei de recrutare nu mai era nimeni. Un afiș lipit pe ușă anunța că între 8 și 19 septembrie este concediu de odihnă. Dintre toți oamenii pe care redactorii GdS i-au găsit vineri la sediul firmei ieri nu mai era nici unul. Un angajat al Camerei de Camere de Comerț a spus că mai mulți craioveni care fuseseră programați ieri pentru interviu s-au prezentat la sediu, dar au avut surpriza să găsească ușile închise.
„Au venit mai mulți oameni, dar au văzut că este închis și au plecat. Am văzut de dimineață că au pus afiș că sunt plecați în concediu. Altceva nu știm nici noi“, a spus angajatul de la Camera de Comerț.
În această situație un redactor GdS s-a pus în situația oamenilor care fuseseră programați ieri pentru interviu. Redactorul a sunat la numărul de telefon publicat zilele trecute în anunțul din ziar și a întrebat dacă va mai putea susține interviul, având în vedere că la sediu nu este nimeni. „Vă reprogramăm pentru miercuri (mâine – n.r.), săptămâna acesta, la ora 10.00. Trebuia să primiți un mesaj pe telefon din partea noastră cu reprogramarea“, a spus reprezentantul JobGo Craiova.

Alți craioveni spun că au trecut prin aceeași poveste

În urma articolului publicat de GdS ieri, în care mai mulți oameni susțineau că atunci când se prezintă la interviul de angajare reprezentanții firmei JobGo Craiova le sugerează să plătească 68 de lei pentru un CV și pentru a fi introduși în baza de date, alți craioveni au povestit că au trecut prin aceeași poveste. Unul dintre aceștia este și N. Măndoiu care, fiind atras de salariul mare anunțat de firmă în ziar, s-a programat pentru un interviu de angajare.
„Eu sunt unul dintre păcăliți. M-am prezentat pentru postul de maistru. M-a atras faptul că se promitea salariu de 1.800 de lei. În cadrul interviului, după câteva minute de discuție, și mie mi-a fost sugerat să plătesc cei 68 de lei pentru acel CV și pentru a fi introdus în baza lor de date. Am refuzat pentru că nu mi s-a părut normal să dau acești bani, mi-am dat seama că o să îi dau degeaba. Problema este că m-au pus pe drumuri degeaba. Am venit de la țară de la 80 de kilometri distanță, cu speranța că o să găsesc un loc de muncă, dar degeaba. Am văzut acolo foarte mulți oameni dornici să își găsească serviciu și care erau dispuși să plătească în speranța că vor avea șanse“, a povestit bărbatul.
Laurențiu Diaconu, director în cadrul Camerei de Comerț Dolj, spune că de multe ori oamenii care veneau pentru interviu aveau impresia că locurile de muncă sunt oferite de Camera de Comerț. „De multe ori oamenii veneau la noi și ne întrebau de diferite locuri de muncă, pentru că li se spunea să vină la Camera de Comerț și așa se producea confuzia. Firma a închiriat spațiul la noi de o lună și ceva și are contract pe doi ani. Am auzit și eu că li se sugera oamenilor să plătească niște bani“, a declarat Diaconu.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, până în prezent nu a fost înregistrată nici o plângere în ceea ce privește această firmă.

Firma nu figurează cu nici un angajat cu carte de muncă

Firma JobGo a fost înființată anul acesta și are trei sucursale, în București, Timișoara și Craiova. Din datele postate pe site-ul Ministerului Finanțelor firma din Craiova figurează sub numele de JobGoArobas SRL, cu punct de lucru pe strada Brestei, nr. 21. Pentru sediul în care își desfășoară activitatea, firma are încheiat un contract de închiriere pe 16 iulie 2014 și figurează înregistrată cu punctul de lucru din 5 august. Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, firma JobGoArobas SRL nu figurează în acest moment cu nici un angajat cu carte de muncă.
De altfel, JobGoArobas SRL este o microîntreprindere. Acest lucru înseamnă că este o societate comercială normală care beneficiază, în plus față de alte societăți comerciale, de posibilitatea de a fi impozitată cu 3% din cifra de afaceri, spre deosebire de societățile comerciale plătitoare de impozit pe profit 16%. Conform modificărilor aduse Codului Fiscal prin OUG nr. 102/2013, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014, o societate încadrată ca microîntreprindere poate desfăşura activităţi de consultanţă şi management, însă ponderea veniturilor din aceste activităţi nu trebuie să depăşească 20% din totalul veniturilor realizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS