11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Viaduct rupt de ape

http://www.youtube.com/watch?v=PO0S4dJrieM

\n

Localnicii din comuna Svinița – Mehedinţi au crezut că a venit sfârșitul lumii în noaptea de miercuri spre joi, când au văzut puhoaiele care au spălat totul în calea lor. Circulația pe Drumul Național 57, care face legătura între județele Mehedinți și Caraș Severin, este întreruptă, după ce un pod de pe viaductul Ilișova a fost luat de ape. Mai multe familii au rămas izolate de o parte și de alta a craterului imens format în stradă, în timp ce poliția a deviat circulația pe o rută ocolitoare.
,,A plouat foarte mult, de vreo 60 de ani nu am mai văzut așa ceva, eram eu mic. A luat podul, a rupt strada“, a spus îngrijorat un bătrân.
A plouat atât de mult încât apele au spălat totul în cale. Pentru a ajunge la casele lor, oamenii au fost nevoiți să ocolească prin pădure.
„Sunt oameni care au rămas blocați dincolo de drumul rupt. Probabil că vor fi preluați cu o barcă, nu există altă soluție, nu îi putem lăsa să își riște viețile“, a spus un polițist aflat la fața locului.
Circulaţia în zonă a fost blocată şi înainte de Sviniţa, din cauza pietrelor căzute de pe versanți.
Şoferii au fost îndrumaţi de echipajele de poliţişti pe o rută ocolitoare, pe DN 6, pe tronsonul Drobeta Turnu Severin – Orşova – Topleţ – Băile Herculane – Mehadia – Caraş-Severin – Moldova Nouă. Alt echipaj de la poliție s-a asigurat că oamenii nu se încumetă să treacă prin zona avariată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS