11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘase alpiniști francezi şi-au pierdut viaţa pe Mont Blanc

Șase alpiniști francezi şi-au pierdut viaţa pe Mont Blanc

Șase alpiniști francezi, membri ai unui grup care încerca să escaladeze un vârf din masivul Mont Blanc au fost găsiți fără viață, miercuri, în unul dintre cele mai grave accidente produse în ultimii 10 ani în Alpii francezi, potrivit www.letelegramme.fr.
Printre corpurile recuperate, o femeie și patru bărbați, cu vârste între 30 și 40 de ani, se numără și cel al ghidului montan.
Alpiniștii, care participau la un stagiu de două săptămâni organizat de UCPA (Union nationale des centres sportifs de plein air), au început marți dimineață escaladarea vârfului Aiguille d’Argentiere (3.901 metri) și urmau să ajungă în cursul serii la refugiul Argentiere.
Când au văzut că nu mai ajung, paznicul refugiului a alertat unitatea de salvamontiști a jandarmeriei (Peloton de gendarmerie de haute-montagne, PGHM) din Chamonix, a precizat  Christophe du Payrat, director de cabinet al prefectului departamentului Haute-Savoie.
Căutările au început la ora 18:30 GMT, însă condițiile meteorologice erau nefavorabile pe vârful Aiguille d’Argentiere, situat între departamentul francez Haute-Savoie și cantonul elvețian Valais.
Pentru moment, nu se știe dacă accidentul a fost produs de o avalanșă ori din cauza corzii cu care erau legați alpiniștii.
Alți șase alpiniști ( doi irlandezi, doi finlandezi, un german și un francez) și-au pierdut viața în masivul Mont-Blanc între 15 și 30 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS