19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii care dau fuga la cabinetele private, supravegheaţi video

Medicii care dau fuga la cabinetele private, supravegheaţi video

\n

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va introduce un sistem de supraveghere video dedicat exclusiv medicilor. Camerele de monitorizare video vor fi instalate la intrările şi ieşirile din cadrul Spitalului 700 şi vor avea rolul de a înregistra activitatea personalului medical în afara unităţii sanitare. Măsura a fost luată de către actualul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în urma mai multor sesizări, conform cărora mai multe cadre medicale pleacă periodic din spital, în timpul programului, pentru a trece, peste stradă, la cabinetele medicale private unde lucrează. Chiar lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu există mai multe cabinete medicale de diferite specialităţi, unde medici ai unităţii sanitare din administrarea Consiliului Judeţean Gorj prestează servicii, uneori pentru aceiaşi pacienţi pe care îi au şi la unitatea medicală de stat.

Nu mai poate continua astfel  

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a declarat că nu este legal ca medicii să presteze servicii în cabinetele medicale private, în timpul programului în care figurează ca pontaţi la unitatea medicală a statului. Aceştia trebuie să îşi adapteze programul cabinetului privat în funcţie de activitatea de bază şi să nu mai lipsească de la serviciu. „Vom monta două camere de supraveghere în următoarea săptămână la Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Avem semnale certe că sunt trei-patru medici care pleacă în timpul programului pentru a acorda consultaţii şi pentru a presta servicii medicale la cabinetele private. Nu este normal şi legal să se întâmple acest lucru cât timp sunt pontaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Eu le-am solicitat, de când am venit la spital, un anumit tip de colaborare medicilor şi le-a fost greu să accepte, dar au început să trateze cu deschidere solicitările. Vrem să eliminăm şi acest obicei de a lucra în timpul aceluiaşi program de lucru în două locuri“, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Concursurile de angajare, supravegheate video

Nu numai intrările şi ieşirile din spital vor fi supravegheate video. Acest lucru se întâmplă deja în sălile unde se organizează concursurile pentru angajare de personal. Chiar în săptămânile următoare vor fi organizate concursuri pentru angajarea a zece medici şi a 25 de asistente şi infirmiere. Concursurile şi interviurile sunt monitorizate atât video, cât şi audio pentru a nu mai exista vreo suspiciune a candidaţilor la adresa examinatorilor. Spitalul Judeţean din Târgu Jiu va mai organiza concursuri pentru a angaja brancardieri şi registratori medicali. Posturile deficitare, în ceea ce priveşte medicii, sunt la secţiile: balneo, ortopedie, ORL, neurologie. „S-a vorbit de un exod al medicilor din Spitalul Judeţean. Vrem să atragem medici buni şi tineri şi avem şi o strategie pe care am discutat-o cu autorităţile locale şi judeţene şi cu Ministerul Sănătăţii. Vom oferi locuinţe ANL gratuit medicilor care vin să lucreze la Târgu Jiu“, a precizat Tibediu Tătaru. În acelaşi timp, managerul Tiberiu Tătaru a mai declarat că unitatea medicală va trebui să fie acreditată până în prima parte a anului viitor, iar pentru acest lucru trebuie îndepliniţi anumiţi indicatori, fiind necesară şi implicarea medicilor. În prezent, indicatorii sunt îndepliniţi în proporţie de doar 20% – 25%. În acelaşi timp, Spitalul Judeţean Gorj este obligat ca din această lună să se conformeze unei solicitări a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj de a elibera pacienţilor, la externare, fişa cu decontul serviciilor medicale şi medicamentele prescrise.

Acord-cadru pentru achiziţia de medicamente oncologice

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu va organiza o licitaţie pe 29 septembrie pentru achiziţia de medicamente oncologice. Valoarea contractului este de peste 861.000 de lei fără TVA. Se intenţionează încheierea unui acord-cadru pe 24 de luni cu 15 furnizori de medicamente destinate tratării cancerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS