9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSediile Antena şi Grivco, confiscate

Sediile Antena şi Grivco, confiscate

Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA. Totodată, magistraţii de la CAB au decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din șoseaua Kisseleff, cu o valoare estimată de 250.000 de euro.
De asemenea, i se confiscă lui Voiculescu suma de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, care reprezintă chiria pe care a încasat-o în baza contractului de închiriere a spaţiului Grivco de către Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanţa a dispus confiscarea bunurilor mobile şi imobile şi a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.
Instanţa a mai dispus, în cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are în conturi pâna la concurenţa sumei de 15.000.000 de lei, la BRD, şi până la concurenţa sumei de 5.000.000 de lei, la RBS Bank.
Cameliei Voiculescu îi va fi confiscată suma de 2.984.358,3 lei reprezentând contravaloarea a 9.947.861 de acţiuni deţinute la ICA, donate de Voiculescu, iar Corinei Voiculescu, suma de 2.984.358,6 lei, reprezentând contravaloarea a 9.947.862 de acţiuni deţinute la ICA, ce i-au fost donate tot de tatăl său.
Totodată, de la Camelia şi Corina Voiculescu se confiscă sumele donate de Dan Voiculescu în urma închirierii spaţiului Grivco către Romtelecom.

Case şi terenuri, confiscate şi lui Mencinicopschi, Pantiş şi altor condamnaţi din dosarul ICA

Case, apartamente şi terenuri deţinute de Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Gheorghe Sin, Vica Ene, Jean-Cătălin Sandu şi Vlad-Nicolae Săvulescu, condamnaţi din dosarul ICA, au fost confiscate de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.
Judecătorii de la CAB au dispus menţinerea sechestrului asigurator asupra unui imobil al lui Gheorghe Sin, aflat în sectorul 2, cu o valoare estimată de 110.000 de euro, unui apartament al Vicăi Ene, din sectorul 4, estimat la 88.000 de euro, casei din Otopeni a lui Gheorghe Mencinicopschi şi a soţiei sale, cu o valoare estimată de 456.000 de euro.
În cazul lui Sorin Pantiş, se menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi unui teren de 504,6 mp din sectorul 2, şi a unor părţi dintr-un apartament cu boxă şi parcare, tot în sectorul 2.
De asemenea, Pantiş are confiscate zece părţi sociale reprezentând o participaţie de 100% la capitalul social al SC Fintech Consulting SRL şi 49 de părţi sociale reprezentând o participaţie de 49% din capitalul social al SC TLD Evolution SRL.
Instanţa le-a confiscat şi lui Jean-Cătălin Sandu un apartament din sectorul 3, cu o valoare estimată de 210.000 de euro, şi lui Vlad-Nicolae Săvulescu o casă şi un teren din sectorul 1 evaluate la un milion de euro şi un apartament din sectorul 2 evaluat la 95.000 de euro.

Vinere neagră pentru lotul „Dan Voiculescu“

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la zece ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), iar Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare.
În același dosar, a fost condamnat la șase ani de închisoare Jean-Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA București (firmă din grupul Grivco) în perioada 1.01.2002 – 28.01.2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în perioada octombrie 2001 – mai 2005, membru AGA al SC ICA SA București în perioada noiembrie 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS.
Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la opt ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA.
Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit șapte ani de închisoare.
Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare – Concesionare a ADS, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la şase ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit cinci ani de închisoare.
Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA București, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă primind și Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acționarilor a ICA.
Foștii cenzori la ICA inculpați în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene, au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare.

http://www.scribd.com/doc/75035548/Rechizitoriu-Voiculescu

Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS